Ungarnas påsklov är väldigt ansträngande. För mig.

Tonåringarna har lov. De går och lägger sig ungefär samtidigt som jag stiger upp för att gå till jobbet. Jag vet inte var de är på dagarna och varje kväll gräver jag i väskor och fickor för att hitta kontanter så att skejtungen ska kunna köpa sig lite mat på dagen därpå. När jag kommer hem står det mat framme och borden är konstant oavdukade. Efter en liten räd genom huset har jag med mig så mycket disk att jag kan packa diskmaskinen full och köra den på en gång. Alltså, jag tror att sonen skulle kunna sova med en tallrik intorkad ketchup i sängen utan att märka det.

På kvällarna gör jag ett par homecall och kör i skytteltrafik till tunnelbanan, för att hämta upp bensköra kids. Dessutom har de så mycket att göra när de inte sover, så de inte hinner faktiskt inte gå ut med hunden. Tömma kattlådan. Plocka undan. Hänga upp. Rätta till. Nix. De är sträng upptagna med sitt lovande.

I gillestugan har de coola tjejerna filmkväll med hembakad kladdkaka. (jag måste leta fram mina öronproppar) Sonen ligger i sängen och äter middag samtidigt som han redigerar dagens filmer. (Han kommer antagligen sova med den där tallriken i natt)

De har det bra. Mina ungar. Det är bra.

Men, tacka vet jag den grå vardagens lunk. Ordning och reda. Och skollunch.

Annonser

4 kommentarer on “Ungarnas påsklov är väldigt ansträngande. För mig.”

 1. Livet just nu skriver:

  Aaah! Flashback!

  Och just nu önskar jag att de grisade ner varenda tallrik, hade tusen skor i hallen, drack upp all mjölk och åt upp osten.

  Men. De är stora. Har flyttat hemifrån. Den ende jag kan anklaga för allt det där är Mannen. Vet helt ärligt inte om det känns lika…ok?

 2. Eva-Li skriver:

  He he he, Skyll på Harry!

 3. Pysseliten skriver:

  kännerigenkännerigenkännerigen! Underbart, jag är inte ensam!


Prata med mig :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s