Badhusblues

Jag har inte en aning om hur det går till inne på herrarnas omklädningsrum. Så klart har jag mina fördomar. Om våta handdukar som snärtas i duschen och svettiga karlar som sitter bredbent i bastun.

Men damernas, det rummet känner jag väl. Badhuset är en demokratisk inrättning. Alla har tillgång och alla får trängas. Jag tränar på olika tider och möter på så sätt alla möjliga och för den delen omöjliga flickor och kvinnor. I dag duschade jag bredvid två 7-åriga flickor som hade haft utvecklingssamtal i skolan.

-Om jag inte slutar att ge tillbaka på dom som slår mig på rasten kommer jag få byta klass.

-Mäh, vad sa din mamma då?

-Hon förstår inte vad fröken säger. Hon kan inte svenskan. Så jag säger inget hemma heller. Kanske ska jag byta skola. Ja, det ska jag. Jag ska byta skola.

Samtalet avbryts med att flickorna tar av sig bikinierna och börjar snurra dem över huvudet som en lasso. De fnittrar och springer in i bastun.

Jag står kvar i duschen, med balsam i håret och tankar i huvudet. Jag var också på utvecklingssamtal i skolan i dag. Samtalet var på engelska, mitt andra språk. Jag sitter och fånler och nickar när Mr Magister pratar och låtsas att jag förstår precis allt, vilket jag inte gör. För min hjärna bläddrar i gloskartoteket för att skapa bra och kloka frågor.

Mr Magister berättar att de bara tar upp de elever som han benämner som borderline. Herre Gud, hinner jag tänka, har de koll på psykiatriska diagnoser och inkluderade elever med särskilda behov, innan jag förstår att han pratar om elever som ligger på gränsen att inte få ett godkänt betyg.

Jag kan mitt andra språk ganska bra. Kanske inte så bra att jag kan dra ut en kökslåda och benämna alla redskap vid rätt namn, men ändå. Det är verkligen en utmaning att ha ett utvecklingssamtal på sitt andra språk. En erfarenhet som jag delar med så många andra föräldrar som dessutom måste göra detta på svenska. Ett litet språk i norra Europa.

Här hittade jag bilden

Annonser

2 kommentarer on “Badhusblues”

  1. Per A skriver:

    Det där med snärtar slutar i 6:an. Bredbenheten fortsätter hela livet


Prata med mig :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s