Bo på Riyad!

Bakom små oansenliga dörrar inne i gränderna i Marrakech och Essaouria döljer det sig franska palats från 1700-talet. De är ofta varsamt renoverade och inredda med antikviteter och marrokanska hantverk. Men inte alltid. Så det gäller att vara noga när man läser andra resenärers recensioner på Trip Advisor. Det lönar sig. En Riyad är ett litet hotell med mellan fem och tio rum.  De flesta erbjuder frukost på terassen. Visst kan man hitta fina hotell i Marrakech och tycker man det är viktigt med pool och vill mingla i en hotellbar. Ja, då kanske man inte ska välja att bo på riad i en hel vecka. Men ett par nätter tycker jag absolut att man ska pröva om man besöker Marrocko.

Att kliva in i en Riad är som att stiga in i en oas. Man lämnar medinans livliga myller och befinner sig plötsligt i en tystnad som verkligen förvånar. På innergården, pation, är det öppet rakt upp till himlen. Där stjärnhimlen är taket på natten. De flesta riader  har en fontän eller an liten basäng på innergården, stora växter  och ett gemensamt krypin med öppen spis.

Vi åt frukost på taken varje morgon. I Marrakech med utsikt mot en fantastisk fondvägg av de snöklädda Atlasbergen, obeskrivligt mäktiga och vackra.

På kvällarna beställde vi te och kurade i pergolan. Det var på riktigt magiskt att se på stjärnorna och lyssna till den sista kvällsbönen från de olika minareterna i staden.

I Essaouria bodde vi på en lite större Riad, Casa Lila. Den är ett gammalt hamman som än i dag erbjuder spa-behandlingar. En behandling ingick dessutom i rumshyran. Vi bodde i deras största svit med tre rum och två badrum  som inklusive frukost på terassen varje morgon, kostade oss 1100 kronor per natt för alla fyra.

Mysiga rum med mycket plats. Trots det trängdes vi ofta i samma hörn.

Här är en liten film från Riyad Nora som vi gjorde med mobilen.

Här hittar du Riyaderna som vi bodde på

Riad Nora i Marrakech

Riad Casa Lila i Essaouria

Där kan ni läsa vad min man tyckte också 🙂

Annonser


Prata med mig :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s